Jorå, det rullar väl på å-de-å-då-va

2011 är i full igång, vi har precis avslutat ett intensivt och spännande jobb åt Länsförsäkringar Kalmar län. Vi har gjort en tidning åt LF om deras nybyggda hus på hela 6 000 kvm i centrala Kalmar. Ett unikt bygge där miljön står i fokus. Vi ansvarade även för deras stora invigningsfest där inte mindre 1800 personer roades kungligt. Så nu kan Alarmstreet Media på allvar titulera sig som eventbyrå också ;-)

 

Årets första Nytt Boende åt Pontuz Löfgren släpptes i söndags, ännu ett sprakande nummer med spännande och intressant läsning! Vi jobbar även för att Nytt Boende ska etablera sig på ännu en ort inom kort.

 

Vi är i full produktion med Kalmar kommuns tidning Jenny som blir ett grymt nummer!! Under året kommer vi bredda Jenny ytterligare, med en för Alarmstreet helt ny typ av produktion. Vi återkommer med detta förstås.

 

Vi är dessutom otroligt stolta över ett nytt två-årskontrakt med Kalmar Länstrafik. Inte nog med det, de är så nöjda med tidningen att de vill dubbla utgivningen!! Så de kommande åren ska vi göra fyra stycken Vägvalet per år. Vägvalet kommer dessutom fräschas upp lite layoutmässigt under 2011 och vi kommer i första numret presentera ett kul samarbete mellan KLT och... ja det får alla 90 000 hushåll som får tidningen ta del av under året.

 

Till och med huvudstaden har fått besök av Alarmstreet... vi för samtal med två av Sveriges största företag inom sina respektive branscher om hur vi ska göra de ännu mer poppis. Vill allt sig väl och alla bitar faller på plats är vi igång med ett av projekten redan i april.

 

Inför KalmarArbetsgivarrings tidning Personligt gjorde vi i förra veckan en intervju med den inspirerande Pär Johansson som driver Glada Hudik-teatern. Han kommer till Kalmar i vår och det ska jag inte missa.

 

Produktionen av Alarmstreets första reklamfilm (till en kund som vi väljer att hemlighålla ett tag till för att nå maximal effekt) startar i veckan.

 

Idéerna till Sveriges bästa sportmagasin Kalmar FF i Fokus nya nummer börjar så sakteliga ta form. Förra numret var nog det bästa vi gjort hittills och att toppa det blir svårt, men med hjälp av kaffe, högt i tak och Kalmar FF-spelarnas ljuvliga självdistans och humor så löser vi det såklart!

 

Inom kort lanserar Ängöl sin tredje öl på Systembolaget, denna gången är det Diabolisk Ängöl, den etikett som jag är mest nöjd med såklart ;-) och tankarna på en release-fest med eld, rök och tuff musik snurrar i min skalle...

 

Men vi har inte bara jobbat, som vanligt har Alarmstreet hunnit med lite baluns också. För en månad sedan bjöd vi in kunder och samarbetspartners till vårt 5 1/2 års kalas. Med hjälp av Leos Lekland gjorde vi om kontoret till ett bollhav med tusentals bollar som fyllde golvet. Vi hade även mängder med ballonger, fiskdamm, lekar, chokladbollar, spetsad Festis m.m. och självaste Leo himself hälsade gästerna välkomna, sen bjöd vi på krogshow på Hanssons och avslutade det hela med disco på kontoret. Det blev en mycket lyckad och galen kväll!

Vi har även hunnit med ett par After-works, Guldfesten förstås (Martin Nilsson skrev i sin blogg att han vill att Alarmstreet ska ansvara för underhållningen...) och en massa andra upptåg som ett led i vår mission att Alarmstreet ska vara det roligaste företaget i Kalmar att jobba på.

Nu är dessutom ryktena i full gång om vad Pontuz Löfgren med anställda planerar för fest tillsammans med oss. Vi bjöd Pontuz & Co på brännboll, Borgholms slott, mäklar-quiz, strålande väder, kreativitet, specialkomponerad verktygslåda, allsång, två grymma trubadurer från Halmstad, dans och Martin Nilssons Stand-up & kok-konster, svårslaget...

 

En annan svårslagen kväll var min och Adams förra besök i Stockholm. Vi gillar kontraster och efter en flådig middag på ett av de finaste hotellen i våra bästa gå-bort-kläder drog vi till ett hårdrocks-hak på Söder, där tog vi mer eller mindre över DJ-båset och radade upp hitsen...

 

En sak som inte är svårslagen är dessvärre vår hemsida... tre år sedan vi uppdaterade den, uselt och vi skäms förstås. Detta ska vi ta tag i så fort vi hittar lite tid någonstans.

 

Nu drar veckans arbete igång på allvar och förhoppningsvis får vi redan idag ett positivt besked om ett kontrakt med en ny stor kund, jag håller tummarna och spelar Deftones smått magiska låt "Passenger"

 

/Stefan J

 


Mästerkockarnas recept!

Marcus Recept
Vattenmelonjuice

med mynta och lime

 

1 kg kärnfri vattenmelon, utan skal, skuren i bitar

4 lime

1 dl strösocker

1 kruka mynta

rikligt med is

 

Mixa melon, saften från 2 lime, socker, lite mynta och is i en mixer. Skär resten av limen och myntan i bitar och blanda med juicen. Häll upp i glas och servera.

 

 

Indisk linssoppa

4 PORTIONER

1 gul lök, skalad och finhackad

2 vitlöksklyftor, skalade och finhackade

1/2 dl rapsolja

1/2 msk spiskummin

1 msk garam masala

1/2 tsk torkade chiliflakes

1/2 tsk gurkmeja

2 lagerblad

2 dl torkade röda linser

2 liter hönsbuljong

1 lime, pressad saft

salt och svartpeppar

lite koriander, plockad

 

Fräs lök och vitlök i olja någon minut utan att de tar färg. Häll i kryddorna och fräs ytterligare i 1 minut. Tillsätt linser och hönsbuljong och puttra i 30 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Lägg i koriander före servering.

 

Tarte tatin

En riktig klassiker som är himla enkel att göra. Borde man egentligen äta varje vecka...

25 g smör

4 äpplen, skalade, urkärnade och skurna i klyftor

1/2 dl strösocker

1/2 msk malen kanel

1 rulle smördeg

 

Smält smöret och låt det bli brynt i en gjutjärnsstekpanna. Lägg i äpplena och strö över socker och kanel. Stek tills äpplena fått en fin färg och blivit karamelliserade. Lägg smördegen över äpplena i stekpannan och skär runt kanterna. Nagga smördegen med en gaffel. Sätt in hela pannan i ugn på 200 grader och grädda ca 25 minuter. Låt svalna ordentligt i rumstemperatur, minst 1 timme. Vänd upp på serveringsfat. Servera med vaniljglass, lättvispad gärdde eller vaniljkräm.

 

.................................................................

 

Leifs recept:

En enkel toast med kantareller är inte så dumt. Perfekt att göra i ordning när man är lite smått hungrig.

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

4 skivor formfranska utan kant

4 dl stekta kantareller

3 dl grädde

klarnat smör

salt och vitpeppar

 

Gör så här:

1. Reducera grädden tills den blivit behagligt tjock. Tillsätt kantarellerna och smaka av med salt och peppar.

2. Stek brödskivorna i klarnat smör tills de blivit gyllenbruna och spröda.

3. Lägg brödskivorna på papper att torka ett ögonblick. Sedan är det bara att fördela stuvningen på bröden och hugga in.

 

 

 

Hjortfilésauté med enbärssås

Här går det bra med vilken filé som helst, även vildsvin. Servera gärna köttet lite rosa, det är saftigare då. Om rätten lagas med vildsvin, tänk på att köttets innertemperatur bör vara 70 grader.

 

 

Antal portioner: 4

Ingredienser

600 g hjortinnerfilé, skuren i ca 1 cm tjocka skivor

100 g haricots verts, skurna i stavar

smör till stekning

salt och peppar

 

Enbärssås

1 st stor gul lök, skalad och finhackad

200 g färska champinjoner, skivade

3 dl vispgrädde

1 dl viltfond

1 tsk krossade enbär

smör till stekning

salt och peppar

 

Till servering

vildris eller nykokt potatis

 

Gör så här:

1. Salta och peppra köttet.

2. Bryn det i smör i en stekpanna så att det får fin färg.

3. Ta upp köttet och håll det varmt.

4. Koka haricots verts lätt i saltat vatten.

5. Fräs löken och svampen tills det har fått fin färg. Häll på grädde och fond.

6. Låt puttra ihop 2–3 minuter, smaka av med krossade enbär, salt och peppar.

7. Lägg köttet i såsen och tillsätt haricots verts. Låt sautén få ett uppkok. Servera med vildris eller nykokt potatis.

 

 

 

Mörk Chokladmousse

En chokladmousse med lite "vuxnare" och starkare smak.

 

Antal portioner: 4

Färdigt på: 1 tim 30 min

Ingredienser

200 g grädde

400 g mörk choklad

75 g socker

90 g äggula

10 g gelatin

1 l grädde

 

Gör så här:

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa ihop ägg och socker poröst och vispa grädden lätt.

2. Hacka chokladen och smält den i grädden i en kastrull, rör tills det blir en jämn smet.

3. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält i en kastrull på låg värme och blanda sedan ner det i chokladgrädden. Vänd sedan ner chokladblandningen i de vispade äggen. Vänd till sist ner choklad-och äggblandningen i den lättvispade grädden.

4. Fördela moussen i skålar eller fina glas och ställ in i kylskåpet i en timme före servering. Garnera med exotiska frukter eller bär.



RSS 2.0